آتریا اکسپرس

09121234567

ترخیص کالا

امروزه بسیاری از کالاها به صورت هوایی ارسال می شوند و ترخیص آن ها در گمرکات فرودگاهی انجام می گیرد، که به آن ترخیص کالای هوایی گفته می شود که در این مقاله به این موضوع پرداخته ایم.

  • ارسال کالا از طریق هوایی
  • بارنامه در ترخیص کالای هوایی
  • اطلاعات مهم در بارنامه هوایی
  • مراحل دریافت بارنامه هوایی
  • تفاوت فریت بار و کارگو در چیست؟

ترخیص کالا

به مجموع فرایندهایی که در گمرکات برای واردات و صادرات کالا صورت می گیرد، ترخیص کالا گفته می شود. حال این فرایند ها میتواند حالت های مختلفی داشته باشد تا کالا به سلامت از گمرک به مقصد نهایی ارسال شود.
کالاهای وارداتی و صادراتی ابتدا وارد انبارهای نگهداری کالای تحت تملک گمرک می گردند. پس از انجام مراحل اداری، مجوز آزاد شدن کالاها از انبار صادر می شود. این مرحله از ترخیص، توسط ترخیص کاران در گمرک صورت می گیرد.
یکی از مهم ترین فرایند هایی که در گمرک و قبل از ترخیص کالا اتفاق می افتد، پرداخت مالیات ، حقوق و عوارض گمرکی و سایر هزینه های خدمات ارائه شده به وارد کننده و صادر کننده است. پس از پرداخت هزینه های متعلقه و ارائه اسناد و مدارک به گمرک می توان کالا را به مقصد مورد نظر بارگیری کرد.

ارسال کالا از طریق هوایی

ترخیص هوایی کالا ، یک نوع دیگری از ترخیص کالا است. این کالاها اغلب از فرودگاه ها ترخیص می شوند. به این مکان ها، گمرکات فرودگاهی می گویند. گسترش تکنولوژی های هوایی و ارتباطی و اهمیت زمان، باعث شده است که ترخیص کالای هوایی و حمل و نقل هوایی، جایگاه ویژه ای در تمام کشورها پیدا کند. به همین علت آشنایی با حمل و نقل هوایی بسیار مهم بوده و می تواند در تجارت شما نقش بسزایی داشته باشد.
این نوع ترخیص کالا می تواند آینده ای روشن را برای صادرات و واردات کشور ترسیم کند. زیرا در این نوع از انتقال کالا، زمان رسیدن به مقصد کوتاه شده و کالا، با کیفیت بهتری به دست مشتری می رسد. لازم به ذکر است گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) یکی از بزرگترین گمرکات هوایی کشور میباشد. که ظرفیت جابجایی سالانه 99 هزار تن کالا در سال را دارد. حال ما قصد داریم در ادامه با این روش از ارسال و ترخیص کالا آشنا شویم.

بارنامه در ترخیص کالای هوایی

همانطور که می دانید بارنامه یک نوع رسید کالا بوده و اطلاعات کالا و حمل کننده بار در آن درج می شود. در بارنامه های هوایی که توسط خطوط هوایی بین المللی صادر میگردد، نیز اطلاعات مربوط به فرستنده و گیرنده ,مشخصات بار و پرواز و سایر اطلاعات مهم درج می گردد. در زیر توضیحاتی در مورد اطلاعات درج شده در بارنامه هوایی آورده ایم، که میبایست به این موارد، توجه ویژه ای شود تا در هنگام ترخیص کالا از گمرکات هوایی دچار مشکل نشوید.

اطلاعات مهم در بارنامه هوایی :

⦁ مشخصات کامل دریافت کننده کالا  (Consignee´s Name & Address).
⦁ مشخصات کامل و آدرس فرستنده کالا (Shipper´s Name & Address).
⦁ فرودگاه مقصد (Airport of Destination).
⦁ فرودگاه مبدا (Airport of Departure).
⦁ شماره و تاریخ پرواز (Flight No and Date).
⦁ تعداد بسته ها (No of Pieces RCP).
⦁ وزن ناخالص کالا (Gross Weight).
⦁ وزن حجمی کالا (Chargeable Weight).
⦁ ماهیت و کمیت کالا (Nature and Quantity of Goods).
⦁ هزینه کرایه حمل کالا (Total Prepaid).
⦁ تاریخ صدور بارنامه (Executed on [date]).

مراحل دریافت بارنامه هوایی

در خصوص محموله های وارداتی حمل کالا و دریافت بارنامه اولین مرحله ترخیص کالا می باشد. بطوری که  پس از خرید کالا بر اساس قرارداد خرید با فروشنده طبق قواعد اینکوترمز یا قبول مسئولیت حمل به عهده فروشنده است. یا اینکه خریدار می بایست با یکی از فوروادر های فعال در زمینه حمل و نقل هوایی قرارداد منعقد نماید. و کالا از مبدا بارگیری و به فرودگاه مقصد ارسال گردد .

در خصوص دریافت اطلاعات فورواردر های هوایی و یا استعلام نرخ هوایی میتوانید با کارشناسان بخش حمل و نقل هوایی این شرکت با ما تماس حاصل فرمایید.

پس از بارگیری کالا بارنامه دریافت میگردد. براساس مشخصات درج شده در بارنامه میتوان تا رسیدن کالا به مقصد و دریافت قبض انبار گمرکی کالا را رصد نمود. در محموله های صادراتی دریافت بارنامه تقریبا آخرین مرحله می باشد. بطوریکه پس از اتمام تشریفات گمرکی و صدور پروانه صادراتی می بایست از طریق شرکت های حمل و نقل هوایی نسبت به صدور بارنامه و بارگیری و عزیمت کالا به سمت مقصد اقدام نمود .

کارگو

کارگو یکی از اصطلاحات پرکاربرد در امر صادرات و واردات است. از این اصطلاح، اغلب در حمل و نقل های هوایی استفاده می کنند. کارگو در هر کشوری یک معنی مجزا می دهد. به طور مثال کارگو در ایالت متحده آمریکا به عنوان هر آنچه که می تواند از طریق هوایی، زمینی و دریایی انتقال یابد و به دست مصرف کننده برسد معنی می دهد. ولی در کشورما کارگو به هرچیزی که از طریق هواپیمای غیر مسافربری و تجاری به نقاط مختلف جا به جا شود، گفته میشود. این تعریف شاید به نوبه خود ساده ترین تعریف برای گارگو به شمار بیاید. که می تواند شما را تا حد زیادی با این اصطلاح تجاری، آشنا نماید.
عنوان مثال شما تصور کنید که می خواهید کالایی را از طریق هوایی به کشور دیگری ارسال نمایید. به دلایلی می خواهید این بار را از طریق هوایی به مقصد برسانید. به همین دلیل شما وارد یک شرکت حمل و نقل هوایی می شوید. تقاضا می کنید که : میخواهم کالایم را به فلان کشور کارگو کنم. در نتیجه کالای شما از طریق یک هواپیمای تجاری به مقصد مورد نظر کارگو می شود.

تفاوت فریت بار و کارگو در چیست؟

اصطلاح دیگری نیز در حمل و نقل هوایی نیز وجود دارد که به آن فریت بار می گویند. باید توجه شود که فریت بار تفاوت بسیار زیادی با کارگو دارد و نباید این دو با یکدیگر اشتباه شوند.
فریت بار به کالایی گفته می شود که مسافران آن را همراه خود به مقصد مورد نظر انتقال می دهند. در صورتی که کارگو به کالاهای تجاری گفته می شود که غالبا در حجم های بالا، جابه جا می شوند.
همانطور که توضیح دادیم حجم و مقدار بار، یکی از تفاوت های مهم کارگو و فریت بار می باشد. اما تفاوت های دیگری نیز در فرایند های ارسال بار در این دو حالت وجود دارد. به همین علت در بعضی مواقع که حجم کالا کم باشد، می توان به عنوان مسافر، کالای مورد نظر را همراه خود جابه جا کرد.
اما در صورت بالا بودن مقدار بار باید از طریق کارگو نسبت به ارسال آن اقدام شود. در کشور مقصد ، ترخیص کالای هوایی صورت گیرد. افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، راه و روش این نوع از جابه جایی ها را در طول تجارت خود فرا گرفته اند. بنابراین برای سهولت کار، می توان ابتدای تجارت خود با این افراد مشورت صورت گیرد، تا مشکلات ارسال و ترخیص کالا به حداقل برسد.